Geschiedenis

De beginperiode van Wielertoeristenclub De Eikelvrienden brengt ons terug naar 1975.
Een 50-tal Oosteeklose wielertoeristen was toen lid in de Eeklose club "Flandriëns" en kwam in 1975 over van Eeklo naar Oosteeklo.
Zij vestigden zich in het café van Jules Criel en het stamnummer 7197504 was in 1975 een feit, "Wielertoeristenclub De Eikelvrienden" was geboren.
In 1979 maakte men de overstap van lokaal, van het Dorp naar de Koning Albertstraat of van Jules Criel naar café De Pluim, waar de club thans nog gehuisvest is, bij Rita Dhaeze en Armand Boelens.
In de tachtiger jaren waren verschillende leden aktief "op rollen" en werd zelfs een wereldrecord-op-rollen gevestigd door Odiel Van Vooren en Johan De Muynck.
Velen herinneren zich nog de Ronde van Vlaanderen, die 's avonds om 22 uur startte en eindigde de dag nadien omstreeks 16 uur.
Ook ronden in Duistland werden gereden en gewonnen door leden van de Eikelvrienden uit Oosteeklo.
In de jaren 80 was Christiane Boelens voorzitster, opgevolgd door Gaby Willems die in de jaren 1996 de fakkel doorgaf aan Roland De Coeyer, onze huidige voorzitter.
Onderstaande foto is de eerste groepsfoto uit 1975 ter hoogte van het café van Jules Criel ("miede").
De club telt nog steeds 1 aktief lid van de beginperiode, nl. Joris Van Hamme.Wij wensen graag onze geschiedenis na te gaan en op te stellen.
Heeft U nog oude foto's, data; of was u ooit lid, laat het ons weten aub.
Voor meer info kunt u mailen